Egy fesztivál, ami nem csak a zenéről szól

in Borsodi Kingdom of Hegyalja, Alternatív

Izgalmas sport- és kultúrprogramok Tokajon

 Minden eddiginél színesebb zenei palettával és változatos programokkal tér vissza Kelet-Magyarország egyik legkedveltebb fesztiválja! A Borsodi Kingdom of Hegyalja szervezői azokra is gondoltak, akik a zenei élmények mellett másfajta, izgalmas, színes programokra is vágynak: szabadulós játék, vízitúra, ügyességi verseny a fenntarthatóság jegyében és színház is várja az érdeklődőket.

Infrastrukturális fejlesztések: kisvonattal a fesztiválra

A Borsodi Kingdom of Hegyalja újszervezőgárdája nagy hangsúlyt fektetett az infrastrukturális fejlesztésekre. Amellett, hogy a látogatók 50%-os MÁV kedvezménnyel utazhatnak a rendezvény helyszínére július 14-21 között, a tokaji vasútállomás és a fesztivál között kisvonat ingázik majd. A Royal Shuttle minivasút járatait délutántól hajnalig vehetik igénybe menetrend szerint. (további információ: http://kingdomofhegyalja.hu/fesztival/utazas)

Fesztiválozz környezettudatosan!

A Borsodi a fesztivál névadó partnereként a fenntartható és környezettudatos fesztiválozás mellett teszi le a voksát. A ReturpackKft. „Minden Doboz Visszajár” kampányához csatlakozva szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos programokkal készül, ahol többek között ügyességi versenyeken vehetnek részt a fesztiválozók. Emellett különleges ajándékok várják azokat, akik a fesztivál ideje alatt összegyűjtik a sörös- vagy más alumíniumdobozokat, amelyekből iparművészek segítségével egyedi ékszereket, használati tárgyak készíthetnek a helyszínen.

Izgalmas kulináris élmények

A gasztronómiai élmények kedvelői széles kínálatból válogathatnak. Az ideális harapnivaló kiválasztásánál fontos szempont a praktikusság, így várhatóan népszerűek lesznek az „egykezes” ételek, mint a hamburger, lángos, kürtőskalács vagy pizza. A tipikus fesztiválételek mellett hagyományos magyaros ízekkel is találkozhatnak a látogatók, amit sörrel, de akár minőségi borokkal is kísérhetnek a Borfalu kínálatából válogatva. A kóstoltatások egyik célja, hogy a borfogyasztás kultúráját és a minőségi magyar borokat közelebb hozzák az erre nyitott közönséghez.

Ütős programok – Szabadulj ki Tokajon!

Akik nem érik be a zenével, egy különlegesjátékot próbálhatnak ki: a TrapBus az ország első mobil szabadulós játéka: „Lépj be az ajtón egy elvarázsolt világba, ahol minden más, mint aminek látszik”. A komolyabbtémák iránt érdeklődőknek kedveznek a Civil Falu eseményei, míg a színház szerelmesei a Cervinus Teátrum és a tokaji Paulay Ede Színház előadásait élvezhetik. A Kultúra.husátor beszélgetéseit a Cseh Tamás Program által támogatott bandák fellépései színesítik. A sportosabb kikapcsolódást kedvelőkről sem feledkeztek meg a szervezők, így a mozgásra vágyó fesztiválozók igazi vadregényes tájakon kenuzhatnak a Kékcápákkal kedvezményes áron.

Borsodi Kingdom of Hegyalja

Tokaj-Rakamaz, 2015. július 15-19.

http://kingdomofhegyalja.hu/