Mr. és Mrs. Pár-bajok 5 színben

in Mr. és Mrs. Pár-bajok 5 színben, Vidor, Vidor Fesztivál 2013, Kultúra
V  I  DOR Fesztivál 2013
 
                                                        
Mr. és Mrs.
Pár-bajok 5 színben
 
 

A 2013 évi VIDOR hozta el a nyíregyházi nézőkhöz a kortárs angol író Peter Quilter szórakoztató öt „mini felvonásból” álló vígjátékát, a Mr. és Mrs.–t, melyet lassan két éve láthat a nagyközönség országszerte, az Életfa Program Produkció, Budapesti Kamaraszínház előadásában.

A főszerepekben az ismert házaspár Verebes Linda és Pindroch Csaba duója tűnik fel, hol elsőrandizós esetlen pár, hol homoszexuális főnök és titkárnő, később testvérek, majd idősödő színészpár és végül végnapjait élő házasságban férj és feleség bőrébe bújva, mindig egy-egy férfi-női kapcsolatot megformázva. 

A karakteres színészi játéknak köszönhetően az első pillanattól megfeledkezünk, hogy színészként ugyanazok az emberek tűnnek fel ez egyes részekben. Érdekesség, hogy az öt pár-bajt öt rendező dolgozta fel, valamint öt ismert ruhatervező kreációi fűszerezik.

A történetek nevettető és humoros formában, koncentráltan tálalnak a néző elé hétköznapi szituációkat, melyeknek akár már a való életben is lehettünk szem és fültanúi, akár részesei. Bár a darab végig könnyed, igazi kikapcsolódást nyújthat a színházba látogatónak, a humorforrás azonban sokszor nem csak a helyzetkomikumokból adódik. A jelenetekben gyakran a kíméletlenül őszinte, szánalmasan kilátástalannak tűnő élethelyzeteken mosolyodik el a tisztelt publikum és maga a színész is, így oldva a helyzet feszültségét, komolyságát.

Tovább a fotókra ⇒

                          

Írta és fotózta:
Krampeczki Zsuzsa
Pegazus TV