Páratlan páros

in Páratlan páros, Vidor 2013, Kultúra

Páratlan páros

 

Egy igazi vidám, kusza bohózatban, és sok nevetésben volt része annak, aki a Vidor Fesztivál utolsó napján ellátogatott a színházba. A Cseke Péter rendezte darabban volt minden, ami a műfaj elengedhetetlen kelléke, hazugság, félreértések, bonyodalom, és természetesen az ezekből fakadó komikus szituációk. 

John Smith taxisofőrnek két élete van. Boldog házasságban él egyes számú feleségével wimbledoni lakásában, és ugyancsak idilli házasságban él kettesszámú feleségével richmondi otthonában. Hogy hogyan sikerül neki-e kétlakiságot megoldani? Mindaddig a végzetes napig remekül, amíg egy retikül által balesetet nem szenved, és kórházba nem kerül. Emiatt egyik hitveséhez sem tud időben hazatérni, ezért mindkét asszony úgy dönt, bejelenti férje eltűnését az illetékes rendőrségen. Ezzel pedig a magánéletét nagyon is rejteni akaró Mr. Smith az újságok címlapjára kerül, s szerencsétlenségére épp két túlbuzgó felügyelő próbálja felderíteni balesetének körülményeit. Kénytelen tehát egy fedő sztorit kieszelni, melyben segítségére van szomszédja, a munkanélküliségből sportot űző Stanley Curtis. Már csak tartaniuk kell magukat a meséjükhöz, amely nehezebbnek bizonyul, mint gondolnák. A két aggódó feleség, és a két gyanakvó rendőr sehogyan sem képes megemészteni Mr. Smith történetét és furcsa viselkedését, ezért személyesen is utánajárnak a dolgoknak, még több bonyodalmat okozva ezzel főhősünknek. Végül, csak hogy még nagyobb legyen a kalamajka, feltűnik Bobby, a meleg felső szomszéd, tovább kuszálva a szálakat.

Könnyed, kacagtató történet remek színészekkel, ötletes díszlettel, vicces karakterekkel. Méltó záró darabja volt a fesztiválnak, sok vidám és derűs percet okozott a közönségnek.

 

Írta: Papp Andrea
PegazusTv